Jan 20
Thursday
PDF Print E-mail

   Moskva er Russlands hovedstad og ligger midt i den europeiske delen av Russland. Befolkningstallet er over 11 millioner. De første referansene til Moskva dateres fra 1147 i krøniker. Byens sentrum var 'Kreml', som betyr festning. De opprinnelige murene og tårnene var av eik, og det ble senere oppført murer av hvit stein. De nåværende murene og tårnene er bygget av tegelstein og ble oppført i 1785-95.

  Kreml inneholder i dag flotte palasser og katedraler som fremstår som en storartet samling av gullkupler kronet med store kors. Her finner man Tsar-kanonen og Tsar-klokken, Ivan den stores klokketårn, Det store Kreml-palasset (bygget 1839-49), Rustkammeret, Terem-palasset (bygget 1635-36) og Erkeengel-katedralen (bygget 1505-08), som var gravkirken for russiske fyrster og tsarer fram til Peter den store flyttet hovedstaden til St. Petersburg. Ved Kremls mur på Den røde plass finner man Vasilij-katedralen - kanskje den mest tradisjonelt russiske av alle bygninger i Moskva, som ble bygget i 1555-60.

I tillegg til flotte kirker og store palasser finnes det flere spennende klostre i Moskva: Novodevitsjij, Donskoj, Danilovskij og Simonov. Disse ble bygget i det 16-17 århundre og er kulturhistoriske perler.

 

Midt i Moskva sentrum ligger Tretjakov-galleriet, som har verdens fremste samlig av Russisk kunst. Galleriet har over 130 000 eksponater og inneholder bl. a. ikoner fra 11.-17. århundre, malerier fra 18.-20. århundre og en stor samling av skulpturer og grafikk. Et besøk i Tretjakov-galleriet gir deg muligheten å lære om Russisk historie og å følge kunstutviklingen gjennom århundrene.

Moskva byr også på opera- og ballettoppsetninger i verdensklasse. Bolshoj-teatret er det største kultursenteret i Russland og flere russiske operaer og balletter hadde sine premierer akkurat her. Teatret setter opp verk av verdens største komponister og er også kjent for sine spektakulære ballettforestillinger som ansees å være blant de beste i verden.

50 - 60 meter under Moskvas travle gater, museer, palasser og kirker ligger en uvanlig turistattraksjon: Moskva-metroen. Metroen har 165 stasjoner, 11 linjer og er brukt av ca. 8-9 millioner reisende hver dag. Det underjordiske nettet er kjent for sine stasjoner som er utsmykket med kunstverk, mosaikker og malerier. Flere stasjoner er belyst av flotte lyskroner og gjør stasjonene til underjordiske palasser. Moskva-metroen er både praktisk og vakkert og bør oppleves av alle som besøker byen.

Som Russlands hovedstad byr Moskva på en rik blanding av kulturer, viktige historiske kustverk, flott arkitektur og mye, mye mer.

Velkommen til Moskva!

 
Copyright © 2022 Intourist Norway AS. All rights reserved.
Fr. Nansens pl. 8, 0160 Oslo || Tel: 22422899; Tel: (+47) 22 42 61 97; Fax: (+47) 22 42 62 01 || e-post: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it